4 дек. 2004 г., 23:07

Ако имах крила 

  Поэзия
2918 0 5

Ако имах крила,

бих настигнала вятъра

и бих спряла с ръка

играта му пагубна.

Ако имах крила,

до луната ще долетя,

ще я погаля с ръка,

ще я помоля за светлина.

Ако имах крила,

бих прегърнала слънцето,

ще протегна ръка,

да насоча лъчите му.

*****

Ако имах крила,

земята на тях бих качила

и злобата, алчността и завистта

от висините, с всичка сила

бих захвърлила в безкрайността

и с вятъра, слънцето и светлата луна,

с тях в прегръдка ще застина,

за да мога така да летя,

заедно с тях....

*****

и вечността...

*****

Ако имах крила.......

 

 

 

© Пепа Деличева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Хубаво е! Поздравления
  • Ангеле, радвам се че ти харесват моите неща и ти благодаря за добрата оценка.
  • Много ми хареса. Пишеш хубави неща
  • Благодаря ти Емма, за добрите думи!
  • Ти вече имаш - крилата на богатото ти въображение, което е сътворило това прекрасно стихотворение
Предложения
: ??:??