Ако ме потърсиш
Дали ще ме има
Дим ще бъда
Излязъл през комина
Птица отлетяла
Нейде надалече
Счупено на прах
Глинено човече
Ако ме потърсиш
Няма да ме има
Отдавна станало е зима
Пусто празно
Голо и студено
Кой остави
Всичко заледено...
Димът се смеси
Със мъглата
От птицата останаха
Единствено перата
Прахта захвърли
Вятъра в леда
Затрупа я снега
Не остана ни следа
Не ме търси...
Не мога да гнездя
Успях живота си
Да набраздя...
© Любомир Деничин Все права защищены