На моя внук 16.03.2016 г
АКО МОГА...
Ако мога от мене искрица да дам
и вяра огромна,че тя ще помогне,
та огън от нея да лумне голям -
ракетен товар да изхвърли да смогне!
И малката мощ във краката бих дала
да бъдат решени големи проблеми,
че няма за мен по-голяма похвала-
да гледам лица около мене засмени...
Бих дала сърцето си - все още силно
и пълно със вяра,със хъс и желание
да влее тези качества в тебе обилно,
а ти да притуриш само малко старание...
Защото животът е пълен със бури
и както дърво здрави корени пуска
когато го силният вятър брули -
то своята права позиция не изпуска
тъй бъди много силен и вярвай на баба -
с упоритост и сила постига се много!
По мъжки дерзай - за голяма награда
успехи,награди ще бъдат във сговор...
И както от всеки научен език има полза -
в науката също е интересно.
дали стих ще пишеш или скучна проза,
дали учиш нещо не толкова лесно.
Накрая е важно. Дано да посее те
оня вятър добър и така справедлив
с твоя ум и способности във място, където
от всичко ,що вършиш да си ти щастлив...
Това го желая и моля те,вярвай,
че твоят живот ще бъде прекрасен,
но навреме и точно добре осъзнавай
БОРБАТА ПРЕВРЪЩА И ТРУДНОТО В ПЕСЕН!!!..
© Ирина Филипова Все права защищены