19.02.2017 г., 12:02 ч.

Ако мога.... 

  Поезия
335 1 6


                            На моя внук        16.03.2016 г
          АКО МОГА...


        Ако мога от мене искрица да дам
        и вяра огромна,че тя ще помогне,
        та огън от нея да лумне голям -
        ракетен товар да изхвърли да смогне!
             И малката мощ във краката бих дала
             да бъдат решени големи проблеми,
             че няма за мен по-голяма похвала-
             да гледам лица около мене засмени...
        Бих дала сърцето си - все още силно
        и пълно със вяра,със хъс и желание
        да влее тези качества в тебе обилно,
        а ти да притуриш само малко старание...
             Защото животът е  пълен със бури
             и както дърво здрави корени пуска
             когато го силният вятър брули -
             то своята права позиция не изпуска
        тъй бъди много силен и вярвай на баба -
        с упоритост и сила постига се много!
        По мъжки дерзай - за голяма награда
        успехи,награди ще бъдат във сговор...
             И както от всеки научен език има полза -
             в науката също е интересно.
             дали стих ще пишеш или скучна проза,
             дали учиш нещо не толкова лесно.
        Накрая е важно. Дано да  посее те
        оня вятър добър и така справедлив
        с твоя ум и способности във място, където
        от всичко ,що вършиш да си ти щастлив...
             Това го желая и моля те,вярвай,     
             че твоят живот ще бъде прекрасен,
             но навреме и точно добре осъзнавай
             БОРБАТА ПРЕВРЪЩА И ТРУДНОТО В ПЕСЕН!!!..

© Ирина Филипова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И аз бих искала да мога, Иржи (виж стихчето ми с аналогично заглавие). Но сама виждаш, не си незабележима Поздрави!
  • Иржи, минах и през тях...Не останаха незабелязани очите с цвят на "боза"... Пиши Иржи!
  • Както виждаш,тогава съм била съвсем никоя,та и съветите ми...Любо,ти както изглежда,ще стигнеш и до любовните....Даже заглавията им подсказват...А последните две,които коментираш,са моментни преживявания,но истински...Благодаря ти!
  • Харесаха ми топлите ти съвети Иржи!
  • Благодаря,Елица!За малко да сбъркам,защото сте две с това име и едновременно сте коментирали....-
  • Много хубаво!
Предложения
: ??:??