14 окт. 2010 г., 13:05

Alcoba azul * 

  Поэзия » Другая
623 0 2

влизай

през пруста премини фернанда

поноси синьото

ведрото с тишина

две стъпки назад

носталгията в кръвта на света

спри  дъжда

споменът на болката

танцът погълнал  сърцето ми солта

чирозите изсъхнаха отдавна

и морето угасна в дванайсет онази нощ

когато сънуваше ръцете ти

гърми всяка вечер

и капка не пада от небето

чайките се смахнаха

лягат в пясъка и гледат прилива

с луди очи

белият ти шал лети над просеките и пее

роклята ти се загуби из облаците

а розата в косите ти сипе въздишки

по недоспалите възглавници

нощ

угасналата свещ на масата помни

цвета на косите ти

бели

и листата на асмата спират тъгата си

в края на октомври

когато си амор

вятъра хлопа вратите на миналото

до болка от връщане

че те има

влизай фернанда през пруста мини

огледалото чака

очите ти


*Синята спалня

 

© Зорница Николова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??