31 мая 2014 г., 12:16

Александър 

  Поэзия » Гражданская
478 0 0

на моя внук

 

Аз твоето име изричам.

С него дойде у дома.

Очите ти, тъй натъжени,

подсказват ми малко вина!

 

Пораснал отдавна над мене,

ме гледаш с укор едва.

Защото аз все питам - къде си?

А искаш дори да мълча!

 

И мислите твои все тичат

из този квартал тъй познат.

По твоето красиво момиче.

И паднал си май... във водопад!

 

Събуждаш се, ставаш ти рано.

А мислите твои все тичат.

Учиш набързо, говориш припряно

и май че в обич се вричат!

 

Да, влюбен си, малко е рано.

За мене си малко момче,

но нещо е в тебе помъдряло,

пораснало е моето дете!

 

Преметнал мучиля през рамо,

а твоите мисли летят.

Аз чувам "довиждане, мамо".

Те бързат - до нея да спрат!

© Мария Николова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??