27 дек. 2012 г., 00:15

Ангел 

  Поэзия
427 0 0


                                                       На Галя

 

Реката на спомена оттука премина,

донесе отдавна отлитнала песен.

В горещ, летен ден, от нас си замина,

прекрасния смях на децата отнесе.

 

Дойде отдалече ти, гълъбче малко,

дома ни огря – сякаш мъничко слънце.

По цял ден се смеехме, ти гукаше сладко.

У нас пося радостта като зрънце.

 

Търкаляше Времето вечна надежда,

че заедно някога с нас ти ще тичаш.

И никой не смееше напред да поглежда –

към утрешния ден кой да наднича...

 

Защото и дните ти бяха броени –

очаквахме само Оная, с косата.

Последна усмивка ти беше за мене.

Дойде отдалече, но тука остана.

 

Не стигна ни времето с нас да проходиш…

Но не затуй си била ти родена.

Сега из небесните пътища бродиш,

с огромни и бели крила украсена.

© Вили Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??