На Галя
Реката на спомена оттука премина,
донесе отдавна отлитнала песен.
В горещ, летен ден, от нас си замина,
прекрасния смях на децата отнесе.
Дойде отдалече ти, гълъбче малко,
дома ни огря – сякаш мъничко слънце.
По цял ден се смеехме, ти гукаше сладко.
У нас пося радостта като зрънце.
Търкаляше Времето вечна надежда,
че заедно някога с нас ти ще тичаш.
И никой не смееше напред да поглежда –
към утрешния ден кой да наднича...
Защото и дните ти бяха броени –
очаквахме само Оная, с косата.
Последна усмивка ти беше за мене.
Дойде отдалече, но тука остана.
Не стигна ни времето с нас да проходиш…
Но не затуй си била ти родена.
Сега из небесните пътища бродиш,
с огромни и бели крила украсена.
© Вили Димитрова All rights reserved.