АНТИКОМУНИСТИ
Сиви облаци през юни
връхлетяха изведнъж.
И открай докрай страната
бе удавена от дъжд.
И полегнаха житата,
и загни класът им зрял.
А градушките - градини
и лозя забиха в кал.
Във селата зароптаха,
че трудът им стана зян,
а градът от гняв площаден,
от протести бе залян.
Аз си мислех - срещу Господ
ще е техният протест.
Но да каже срещу Бога
никой гък не смее днес.
Ни за ГЕРБ, ни за Атака,
БСП и ДПС -
пак ще отнесе вината
нявгашната БКП!
Гербаджия, бесепарин,
депесар и атакист,
протестиращ от паважа,
и продажен журналист -
всеки скача, да покаже,
че е антикомунист!
© Ангел Чортов Все права защищены