Jul 1, 2013, 8:05 AM

Антикомунисти 

  Poetry » Civilian
623 1 0

АНТИКОМУНИСТИ

 

Сиви облаци през юни

връхлетяха изведнъж.

И открай докрай страната

бе удавена от дъжд.

 

И полегнаха житата,

и загни класът им зрял.

А градушките - градини

и лозя забиха в кал.

 

Във селата зароптаха,

че трудът им стана зян,

а  градът от гняв площаден,

от протести бе залян.

 

Аз си мислех - срещу Господ

ще е техният  протест.

Но да каже срещу Бога

никой гък не смее днес.

 

Ни за  ГЕРБ, ни за Атака,

БСП и ДПС -

пак ще отнесе вината

нявгашната  БКП!

 

Гербаджия, бесепарин,

депесар и атакист,

протестиращ от паважа,

и продажен журналист -

 

всеки скача, да покаже,

че е антикомунист!

© Ангел Чортов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??