16 апр. 2006 г., 23:10

Апел  

  Поэзия
645 0 1

 

Бъди  като  пчеличка  в  простора,

От  цвят  на  цвят  прашеца  ти  вземи,

Но  винаги  при  кошера  се  връщай,

При  майката  на  майките  бъди.

 

Бъди  и  птица  рееща  се  в  небето,

Издигаща  се  в облаци  и  ветрове,

Но  винаги  в  гнездото  се  завръщай,

Където  чакат  те  две  ласкави  ръце.

 

Бъди  като  кошута  предпазлива

И  като  лъвица  смела  ти  бъди,

Не  давай  никой  да  те  стреля 

И  свободата  ти  да  загради.

 

Бъди  нащрек - като  войника,

Застанал  там  на  своя  пост,

Да  пазиш  туй  което  имаш,

За  истинска  любов   да  бъдеш  мост.

 

© Марин Донев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??