17 нояб. 2021 г., 13:16

Апел за смирение 

  Поэзия
376 0 2

Гордостта ще те вдигне,
ще те понесе като дирижабъл,
ще усетиш облаци под краката си,
ще забравиш извечното - почвата че ти трябва,
ще загубиш страха от безкрайното падане.

Върховете на Хималаите
ще ти бъдат отправни точки,
ще се рееш,
двигателят ще е еуфорията ти
че си нещо повече
от човеците нерискуващи там долу
и че стигаш много по-нависоко в просторите.

Колко дълго би те държала тръпката?
Ослепяваш -

слънцето те пронизва в очите ти, 
ето, туй е мигът
като камък надолу
да полетиш,
не реализирал мечтите си.

Ще се сплескаш,
като хвърлена топка кал в простолюдието,
кротко пъплещо
по гърба на планетата.
Никой няма право да гледа
тъй отвисоко другите,
без да си е подсигурил подкрепата.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??