4 июл. 2010 г., 10:05

Автоинтервю в събота вечер 

  Поэзия » Философская
1102 0 20

АВТОИНТЕРВЮ В СЪБОТА ВЕЧЕР

 

-Две клетки любов бях в началото,

две шепички пръст ще съм в края.

След пълния цикъл на тялото

какво ще оставя?

                               -Не зная.

 

-От детството?..

                             –Бе свят без граници

                               и с дни- от света по-големи,

                               с водица и циганска баница,

                               с игри до подзвездено време.

 

-От всички години учение?..

                             -Дори и с безброй неизвестни

                              и най-сложното уравнение

                              с другар се решава по-лесно.

 

-От малкото нощи на влюбеност?..

                            -Любовната страст заслепява,

                             но само в любовна пробуденост

                             се чува как слънце изгрява.

 

-От дните кастилско бленуване?.

                            -Молитвата: „Дните във странство

                             за внука да значат пътуване,

                             а не-бабино емигрантство!“

 

-От песните мои?..

                              –Отронени

                              сълзички от пукната стомна,

                              вий лейте във думите спомена

                              за пътя ми сложен и скромен.

 

-От всички познати религии?

                             -И тук, и там- все ще си в Рая,

                              което си дал без усилия,

                              след теб ако трудно забравят.

 

-Две клетки любов бях в началото,

 две шепички пръст ще съм в края...

                              -След пълния цикъл на тялото

                               дано дъх любов да изтрае!

 

 

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??