29 сент. 2007 г., 12:40

Аз мога да бъда... 

  Поэзия
612 0 4

Аз мога да бъда каква ли не
и мога да имам твоето сърце!
Аз мога да бъда щастлива,
събрала от хора смеха,
във радост на роза прилична,
с най-нежния цвят света ти да крася!
Аз мога да бъда нещастна,
събрала все скръб и тъга,
ранена от съдбата злощастна,
отронила златна сълза!

Аз мога да бъда жестока,

събрала от мъртви душа,

убила с целувка прозрачна,

погребала в теб любовта!

Аз мога да бъда търпелива,

събрала от времето младостта,

винаги на място мълчалива,

спестила ти дори една сълза!

Аз мога да бъда и мъдра,

събрала поклони пред свойта врата,

но никога на тебе простила,

на теб - лицемерен дори в грехота!

Разбра ли вече,

няма смисъл да се боря за твойта душа,

от мен си толкова далече,

друг ще спечели всичко, което ти не успя!!!

© Теодора Драгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??