Понеже много песни посветих
във този сайт на разни поетеси,
със много грозна слава се сдобих:
че съм непостоянен и неверен.
Обаче лъже хорската мълва -
не бях нито лъжлив, нито неверен.
На друга може да съм изменил -
на любовта докрай оставах верен!
Дори когато съм оставал сам,
отвсякъде отблъснат и прокуден,
не съм преставал да обичам, а
във стиховете си оставах влюбен.
Угасват всички страсти с възрастта,
едничка само жаждата за слава
не ни напуска - даже след смъртта
в душата на поета тя остава.
Но мене Бог от тази страст ме е лишил.
Не съм суетен
и след славата не тичам.
А стиховете ми са топли и добри,
и просто затова си ги обичам!
© Ангел Чортов Все права защищены