19 нояб. 2021 г., 17:03  

Аз съм 

  Поэзия » Любовная
223 0 1

Аз съм слънце по водите,
сълза съм за морните очи -
вие ранените отпийте
от нейния извор призори. 

 

Аз съм в мислите унили
дъх съм във вашите гърди,
мечтите ако сте разбили,
ще ги изградя от лъчи. 


Аз съм сън за изморени, 
легло за нейната снага
и рожба новородена
дошла, като лъч на света. 

 

Аз съм гневната десница,
свиреп гняв съм за подлостта
и песента насълзена,
зазвучала в пропастта. 

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??