3 июн. 2021 г., 08:02

Аз в депресия 

  Поэзия » Другая
536 2 2

Мълча. Пред мен седят прострени -

вестник стар и ноти разпилени...

Кафето горчиво  сковава главата

и всякаш търси от мен отплата.

Думите глъхнат в мрака себичен,

а животът минава край мен безразличен.

Зелен етикет с мрачна усмивка

напомня за сладката отровна напивка...

която спасява духа заробен,

останал кат спомен от шепот лъжовен..

Седя... Край мен се води борба

невъзможна за свободата желана,

но и тъй невидяна.

В ненужна драма се лутаме двама,

а лампата прашна

крие мисъл страшна.

Пълзя и треперя...

от страх скована,

но не свалям роклята от желязо продрана.

Крещя... Тишината задава неясни въпроси...

към душата сломена като къща опожарена..

Светът е удавен,животът прояден,

но щом си роден - на хората си задължен... -

да продължаваш ден след ден... -

да се скиташ сам, смутен..

И да търсиш смисъл скрит или 

случайно зад шкафа затрит.. -

докато вятърът не те понесе...

мъртъв или на прах стрит...

.........ит...

© Keri Fortunate Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • И на мен ми отне 9-10 години решението да споделя за пръв път. Не съм съжалила досега. Попътен вятър! ☺
  • Приятно е.
Предложения
: ??:??