Не гоня вече вятъра лудешки,
не чакам чудеса под дъжд и в сняг.
Не ме отчайват власт и чужди грешки,
не ме примамва илюзорен бряг.
Аз вярвам в теб и ти си моя знак
на истината, и на любовта.
Душата ти разсича всеки мрак
със светлина добра и с красота.
Лъжи разнасят злото по света
и себелюбието е зараза.
А ти даряваш обич и мечта,
и вяра силна е какво показа.
И има с теб живот. Ако не бе,
земята губи своето небе.
© Асенчо Грудев Все права защищены