Аз искам като птица да мога да се смея.
И като вятъра да бъда бърза.
И времето да мога да пилея.
Без страх, че ръцете ми то върза.
Аз искам без болка да са очите
на моите близки и обични,
но отминаха се вече дните,
когато мислите ни бяха лични.
Аз искам на света да помогна,
на страната, на народа,
без от това да се замогна -
тогава ще е смислен той, Живота.
А времето продължава да минава
и хората заедно със него,
и вечността изчезва във безкрая
като реката във морето.
© Бананово Синьо Все права защищены