21 мая 2011 г., 23:07

* * * 

  Поэзия
476 0 4

Аз бях на дъното.

И още ми горчи.

И дяволът предлагаше с охота

цена, нечувана за моите мечти.

И за душата купища банкноти.

Аз бях на дъното.

На пъкъла на края.

Затънал във човешката поквара.

На дъното аз бях. Дори не зная

как издълбах си стъпала от вяра.

Не се срамувам.

И не ми е жал.

Съдбата ми отдавна е жигосана.

Навярно заслужавам своя дял

и кръста си безропотно ще нося.

Не търся близост хладна

във прегръдки,

че пътят ми осеян бе със грешки.

Стремежи чисти и наслади плътски.

Изгарящ огън.

И сълзи човешки.

 

© Ясен Буков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??