23 мар. 2021 г., 19:20  

Баба Марта е люта! 

  Поэзия » Для детей
790 0 1

Баба Марта отново се разлюти,

сняг на парцали спуска се навън.

От юг не иде още щъркел да лети

и Баба Меца спи си зимен сън.

 

Вън натрупаха преспи

вместо цветя да цъфтят,

вместо птичи песни

днес в гората да ехтят.

 

А Баба Меца стана от леглото,

чуди се защо не иде пролетта,

тя бързо облече си палтото,

излезе натъжена да види света.

 

В гората Кумчо Вълчо тя зърна

и той недоволен се мръщи,

а тя заплака и го прегърна

и прибра се на топло вкъщи.

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??