22 мая 2017 г., 00:13

Баба Марта е пролетта на цветовете 

  Поэзия » Гражданская
637 1 1

 

 

Отново празник – в бяло и червено...

Със дъх на пролет... И за да сме здрави

дано добавим вече и зелено,

та с трите цвята знаме да направим...

 

Дори не трябва герб да се ветрее,

а трябва лъв – от  знамето ни старо,

което скромно си лежи в музея

единствено със надписа БЪЛГАРИЯ...

 

За тази пролет всички още чакаме,

след онзи студ от пошла политика,

от който вече зъбите ни тракат,

а пък душите ни за помощ викат...

 

Със бяло, със зелено и червено

белязана е просто свободата

Но нека си признаем откровено –

днес с други цветове са знамената...

 

Дано развее само трите цвята

южнякът тази пролет във небето...

Пред тази комбинация тъй свята

днес жадните за власт – се поклонете!

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??