Как в спомени ме връща,
с голямата стреха и виещи се стълби.
Шуми на двора столетният бор съдби на поколения,
ухаят латинки засмени в цветна леха.
Тръпне дъхът ми и потича сълза.
Няма я вече бащината къща,
само спомени от детството в нея ме връщат.
© Вяра Николова Все права защищены