Небето разлиства своята нотна тетрадка
над градове и села. По струните на зимата
две хризантеми са танцували през нощта.
Магнетичен танц. Как да го наречеш, освен -
красота. Белота. Или пък две ноти, с имена.
Приличат на някой тези цветя. Приличат
и превличат, кацнали в съня. Натрупан
спомен от старата къща на село, която
се руши. Вероятно така снегът се рони и
навява тъга в този лъжовен свят на суета.
Спомен - това си взех. Нищо друго, защото
си имам тях -
две хризантеми. Бели снежинки. Топло палто .
Писмо и заръка за любовта. Само това.
Тоест всичко от игла до конец. И една връв по
която общувам с тях от земното кълбо.
Баба и дядо, дано ми простят
за вироглавия ми нрав.
Знам, че са те, но не знам дали са добре!?
Бели хризантеми в снега, а отгоре
Бог дантели плете!
26.11.2023г
© Тодорка Атанасова Все права защищены