22 янв. 2019 г., 08:54

Бент 

  Поэзия » Для детей
1149 2 2

Рано в понеделник сутрин

сбра се бобърска дружина

клони, пънчета да тътрят

и сред труд денят им мина!

Че задачата им сложна -

с бент реката да захлупят,

здрав да е и по възможност

да им прегради хралупа.

Зиме в нея те се сгушват,

с шума Сънчо ги завива,

речна песничка подслушват

бента да не им пробива.

Пролет дойде ли в захлас

на брега в роса танцуват,

а лете също като нас

в реката гонят се и плуват.

В мечти и песни, с ведър тон

редяха правите стенички

образцовия и спретнат дом

дойдоха да им видят всички.

Отгоре скокна по юнашки

бобърчето най-мъничко

спъна се и плясна то с опашка -

и хайде отначало всичко...

© Петя Богданова Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Горската бригада »

7 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??