17 июл. 2023 г., 07:06

Без цензура 

  Поэзия
163 2 2

С годините лека полека

взеха че ограничиха човека...

Казват не танцувай в дъжда

и не търси в политика вина!?

 

Казват това е Народна повеля,

а после те слагат на твърда постеля.

Народът бил алчен...

работа няма, а иска пари.

 

Отде да ги вземат Депутатите ни добри?

Е стига де,алчност, Народна...

Демокрацията наша, безродна;

как хапа горчив да преглътне!?

 

И на своята слабост отвърне?

О, мила Родино, майчице наша!

Защо кажи ми мълчиш и страдаш?

Аз знам, Юнашка си майка ,а не балалайка.

 

Нека спрем таз тъжна илюзия...

Измама е, триизмерна прелюдия.

Боже,моля те от все сърце...

нека Народа без време не мре.

© Ангел Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря,Влади радвам се че намина и сподели,за мен е чес,Приятелю!!!Ники подкрепата ти за мен значи много!!!
  • Браво, приятелю! В твоята поезия има жар, има пулсиращи емоции и най-важното, има любов към ближния.
Предложения
: ??:??