11 февр. 2023 г., 23:33

Безценен си живот 

  Поэзия
248 1 1

Времето край нас минава
и животът се мени,
но в сърцата ни остава
да пулсира и гори.

 

Някога в зори пристига,
носи лошо и добро.
На високо ни издига
или ни залива зло...

 

Зима е, а тъй безгрижно
вън кокичета цъфтят
и деца с ракети книжни
си играят в своя свят.

 

Те не знаят за войната,
за настръхналите дни,
че под нас трепти Земята,
а в нощта тревожни спим.


Много пъти влизах в ада...

В моят Ад! Разбрах едно:
дълъг ли си или кратък,
но безценен си живот!

© Ани Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Толкова мъдро и истинско написано стихотворение, Ани! Докосна ме силно, да, животът е толкова кратък, да му се радваме, е първата ни мисия тук на земята. Всичко друго суета!
Предложения
: ??:??