10 июн. 2020 г., 18:20

Бездуховно време 

  Поэзия » Гражданская
588 0 1

Днес е бездуховно време,

всеки гледа себе си само,

всеки гледа от другия да вземе,

никой на брата си не дава рамо.

 

Всеки само да се обогати иска,

не се сеща за съвест и морал,

егото си не може да потиска,

наистина направен е от кал.

 

И затуй затъва обществото ни

все повече в злото, в блатото,

че вместо да се бори за правдини

вторачва се единствено в златото.

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??