23 окт. 2006 г., 10:41

Безнадеждно... 

  Поэзия
556 1 3
Проникват черни пипала -
     отровни мисли и лъжи,
        безмерна болка и тъга
                в сърцето...
И в мен крещи една душа, 
      разкъсана от скръб и страх,
         премазана от мрак и студ
           и тънеща в несрета...
Прокапват кървави сълзи...
Въздишки ронят се в тъма...
В уплаха вие звезден сън...
Сиротна лута се мечта...
Във пустош тъне светъл лъч...
Пустинен звън звънти в нощта...
Порой от мисли - носи студ
и смръзва моята душа.
В изгарящ ад
              - безмълвен стон...
В окалян път
              - прекършен клон...
В изгнил живот
             - бездомен стих...
В сковаващ мрак
            - самотен вик...
В пропукан спомен
            - смях заровен...
и впити черни пипала...
...акорд последен...
...Тишина...

  

© Магдалена Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??