Дантела и сатен. Тъга
нашепват бисерни сълзи,
събрали в същините си
есенция от паднали звезди.
Капка по капка. Коприна.
Седефен арктически лед.
Понякога - ябълков цвят
южнякът разхвърля без ред.
Късният пролетен дъжд,
изгубен във лъч светлина.
Усмивка и ето, накрая
в локвите блясва дъга.
© Александър Все права защищены