Блудници
Влагата навън докосва моята душа -
кадифена вълна от копринена нежност
се излива като ледена струя над вятъра,
а той лети и пренебрегва вихъра на времето...
Пусто е и няма кой дори да изкрещи,
защото е замръзнала земята, а със нея
и сърцата на безбройните капчици... роса,
потънали в коравата, безизразна тъма.
Блудниците са сега навън, последни
останали в дъжда, обгърнати от влагата
на самотните души, възкръснали от
необятните недра на своя първороден грях.
Светлината на запалената лампа
осветява техните платинени тела,
страстта, изгаряща във мъжките очи,
угасваща в техните жадни мечти.
Една от тях съм аз... загубена сред свои -
намерила утеха при непознатите души,
белязани от обществения смут и
търсени от всеки, изстрадал малко самота.
Влагата изстрива рисунките по нашите лица,
настръхват платинените ни тела и...
няма кой да подаде ръка, защото пак се вижда
в далечината необятната тъма и скритата тъга!
© Бианка Тошева Все права защищены