Ти имаш хиляди приятели,
от тях за мен не идва ред,
ала сред толкоз обожатели,
кажи ми, имаш ли човек?
Такъв, на който да разчиташ,
да е с богат духовен свят,
когото можеш да обичаш,
да не е само твой познат.
Това за теб да бъда исках,
това тъй дълго аз мечтах,
но всичко в себе си подтисках
и нищичко не ти казах.
Бъди щастлива, ти, която,
бе Божество, звезда в нощта,
за мен ти беше нещо свято,
тъй остани си - блян, мечта.
© Стефан Станчев Все права защищены