22 мая 2009 г., 06:51

Бог е глас 

  Поэзия » Другая
411 0 6

но не онзи гръмовен
в планината Синай
който кара да жертвам децата си

не и онзи
зарад когото говоря за вярата

не е страст

той е мъдър
спокоен и тих

аз го чувам
изключително рядко
на границата
между съня и деня
когато страстите са пресъхнали
когато престана
тревожно да чакам
да се случи това или онова
когато спра
да забивам пирони
в дланите на духа си

и тогава в просъница
преди да ме грабне денят
аз възкръсвам

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??