Не е то ни в имоти, ни в пари,
то ние го носим в нашите души.
Там е скрито някъде дълбоко,
да открием доброто и го пуснем широко...
Богатство е когато те очакват у дома,
добра жена и две грейнали лица.
Когато те прегръщат твоите мили деца
когато си тъжен и се прибираш с празна ръка.
Богатство е когато те очакват далече,
в старата къща твоите майка и баща.
Когато ги видиш и им целунеш ръка,
защото те са корена ни на тази земя.
Богатство са и нашите приятели добри,
с които никога не ще останеме сами.
Богатство е и когато дарявам своите слова,
на хората раздавам аз своята душа.
Богат съм с рожбите си книги и деца,
те ще останат след мен, ще оставя следа!
© Валентин Миленов Все права защищены