19.02.2023 г., 20:02 ч.  

Богатство 

  Поезия » Философска, Гражданска
574 1 4

            Богатство 

 

 

Не е то ни в имоти, ни в пари,

то ние го носим в нашите души.

Там е скрито някъде дълбоко,

да открием доброто и го пуснем широко...

 

Богатство е когато те очакват у дома,

добра жена и две грейнали лица.

Когато те прегръщат твоите мили деца

когато си тъжен и се прибираш с празна ръка.

 

Богатство е когато те очакват далече,

в старата къща твоите майка и баща.

Когато ги видиш и им целунеш ръка,

защото те са корена ни на тази земя.

 

Богатство са и нашите приятели добри,

с които никога не ще останеме сами.

 

Богатство е и когато дарявам своите слова,

на хората раздавам аз своята душа.

Богат съм с рожбите си книги и деца,

те ще останат след мен, ще оставя следа!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??