21 авг. 2011 г., 19:32

Богородично време 

  Поэзия » Другая
1027 0 40

                    

 

 

              Пред Нея… реки от сълзи

              и сърца от вселенски камбани,

              ята лешояди пълзят

              и отново в червено реките обагрени.

 

              Нисък е август, в тревите замрял,

              а небето - безкрайно високо…

              Камбанният звън в тишината е спрял

              и очаква ръката на Господ.

 

              Небесните щъркели тръгват на път,

              пак понесли иконата свята.

              Светлее по изгревно тих Благослов,

              а последен звънар ще е залезът.

 

              Вино в гроздовете зрее,

              препълнени пак са хамбарите с хляб.

              Богородично време е…

              Ново начало за кръст и разпятие…

 

         

         http://www.youtube.com/watch?v=XdOY3yKPbFQ

 

              

          Музика > Lisa Gerrard - Now We Are Free

 

 

 

 

© Магдалена Костадинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??