20 апр. 2014 г., 09:59  

Божествена светлина 

  Поэзия » Философская
462 0 2

И тъй, и тъй, щом има сила

да сложи здравата юзда

на времето, развяло грива,

и хванем вярната следа,

 

и без компас като се губим

в непроходимата гора

ни води властно сила груба

на Господ – Тангра или Ра.

 

Дали земята тя върти ни

и в кръг планетите реди,

звезда над горските вършини

ни сочи пътя от преди.

 

А програмираното време

на краткия ни тук престой

ще ни даде и ще ни вземе

из космоса, в един завой.

 

Като неврон или частица,

вселенски разум, къс скала,

ще заблестим – една искрица

в божествената светлина.

© Иван Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??