28 дек. 2013 г., 21:22

Боли ме 

  Поэзия » Гражданская
570 1 3

 

За хорската горест, скръб и печал;

за мнимите думи - души без име;

за някой възторг в мъка умрял; -

за всички стенания, ах, как боли ме!

 

Боли ме душата за „мъртвите хора”.

Боли ме, когато сме в Утро дори…

Потъвам в безтегловност, викам за опора,

а Простора от „хора” мълчи ли,

                                                             мълчи…

 

Душата ми се влюби в синеока Свобода,

на белолика Утрин тя се врече!

С Венец от злато, но под клепките с Тъга,

по друм отрънен броди вечер…

© Александър Петров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??