2 авг. 2013 г., 21:50

Борбата 

  Поэзия » Философская
355 0 1

БОРБАТА

 

Вървиш след своя зов резонен,

по пътя сблъскваш се с „реликви”.

Веднъж приет, веднъж изгонен,

се сещаш за прасето с тикви.

 

Което бори се – почти успява,

доволно в напъните свои.

Щастлив ще си и ти, ала тогава

когато тиквите са твои.

 

Защото, ако бориш други,

освен в калта и миризмата,

наместо слава и заслуги,

ще спреш на хората в краката.

 

01.04.13

© Динко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??