***
Едно листенце Вятърко подгони.
Две врабченца кацнаха на клона.
Три забързани мушички
гонят четири сърнички.
Пет мишленца от зарана
сбират зърно на хармана.
Шест петли са на стобора
и за нещо важно спорят...
Аз пък хапвам сладко, сладко
седем ябълки със батко,
осмата е за Котана,
че родила е зарана,
девет малки котарака.
Аз пък ще им бъда кака!
Ще отида в магазина
за бонбонки десетина,
и на тебе ще ти дам,
за да станеш най-голям!
© Бехрин Все права защищены
Тези си ги копирам за един черноок палавник, който много обича римувани стихчета
Поздрави и усмивки от една баба!