29.01.2009 г., 12:48 ч.

Броилка 

  Поезия » За деца
1311 0 13

 

***

 

Едно листенце Вятърко подгони.

Две врабченца кацнаха на клона.

Три забързани мушички

гонят четири сърнички.

Пет мишленца от зарана

сбират зърно на хармана.

Шест петли са на стобора 

и за нещо важно спорят...

Аз пък хапвам сладко, сладко

седем ябълки със батко,

осмата е за Котана,

че родила е зарана,  

девет малки котарака.

Аз пък ще им бъда кака!

Ще отида в магазина

за бонбонки десетина,

и на тебе ще ти дам,

за да станеш най-голям!

© Бехрин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??