Кажи ми, мамо, ти кажи
съпруг как аз да избера.
Един е лек, а друг тежи,
един плешив,а друг с брада.
Един подскача, пее,
в кръчмата върви,
а друг седи, немее,
по цял ден му се спи.
Пипни, пипни копривата,
зелената красивата.
Бръкни, бръкни в копривата,
дивата, парливата.
Тогава, щерко мила,
сама, ще разбереш.
Така сама открила
съпруг, ще избереш.
© Хари Спасов Все права защищены