22 июн. 2012 г., 15:34

Будни стъпки 

  Поэзия » Любовная
584 0 2

По тихи нощи будни стъпки

кръстосват моята душа…

От спомени, нахално-дръзки,

се ражда огнена мечта

и се стаява, там, от ляво…

Виж, като въгленче гори.

По жътва време не остава

от грешна обич да боли-

очите трескаво наричат

прокоба тежка в шепа дъжд…

Дошло е време за обичане,

жена греховна, страстен мъж…

и вятър, в нощите препуснал,

по огън пътят начертал…

За още миг са жадни устните,

Безумно жива е нощта…

 

По тихи нощи, будни стъпки-

къде ме водят, аз не знам…

Но щом нощта осъмва будна,

те гонят вярната следа.

© Йорданка Господинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??