13 мая 2009 г., 09:25

Буря 

  Поэзия » Философская
699 0 11

Захлупи дъжд над планината.
И как се беше примрачило.
От страх изтръпнала, гората
разпери борово ветрило.

Листа натрупа и тревога,
кожух облече тъмнината
от шума и елови клонки,
в безредна плетка ги намята.

Фуча тъй зъл и безпощадeн,
с камшици брули храсталака,
присветнал яростeн и ядeн
порой, изскочил от трънака.

А птицата с крила разбити
гнездото брани до отломка.
С представа само за звездите
черупките търкулват в локви.

Очите – празно огледало,
процеждат кукувича същност
в една сълза едвам узряла
без спомен за любов и къща.

12/05/2009

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??