На кръстопът,
избор труден,
разпилян ум
в замечтаното
пространство,
губи се някъде
в жестоката реалност.
Момиче, маскирано
като принцеса,
живеещо в замък,
далеч от злото по света.
И принцът си е там,
все така красив
и нереално добър,
животът е щастлив
до наивност...
Но реалността предлага друго,
всичко е различно -
сиво, грозно, грубо.
Принцесата е длъжна
да остави принца,
да свали
прекрасната си рокля,
обличайки реалния костюм
на суровия живот...
Но роклята
не ще изхвърли,
ще я скрие
на дъното
на онзи стар сандък
горе на тавана.
И когато
отново сграбчи я
жестоката реалност,
ще се облече
като принцеса,
ще извика своя принц
и пак щастливо
ще живеят,
както в приказките
е описано...
© Богдана Маринова Все права защищены