20.04.2012 г., 0:20 ч.

Бягство от реалността 

  Поезия » Бели стихове
671 0 0

На кръстопът,

избор труден,

разпилян ум

в замечтаното

пространство,

губи се някъде

в жестоката реалност.

Момиче, маскирано

като принцеса,

живеещо в замък,

далеч от злото по света.

И принцът си е там,

все така красив

и нереално добър,

животът е щастлив

до наивност...

Но реалността предлага друго,

всичко е различно -

сиво, грозно, грубо.

Принцесата е длъжна

да остави принца,

да свали

прекрасната си рокля,

обличайки реалния костюм

на суровия живот...

Но роклята

не ще изхвърли,

ще я скрие

на дъното

на онзи стар сандък

горе на тавана.

И когато

отново сграбчи я

жестоката реалност,

ще се облече

като принцеса,

ще извика своя принц

и пак щастливо

ще живеят,

както в приказките

е описано...

 

 

 

© Богдана Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??