28 мар. 2021 г., 07:44

Бял червеноклюн 

  Поэзия
527 1 11

С клюн червен, в одежда бяла

търси жаби до премала,

с дългите крака червени

важно крачи неизменно,

вещо си гнездото свива.

Яйчицата си завива

дружката му - женска мила,

любовта му приютила.

После малките му рожби

пърхат със криле, прохождат,

с тлъсти червеи ги храни,

с насекоми все отбрани.

Той скъп баща, сърцат,

на децата мил познат.

Полетя, направи кръг

и се казва, казва... щърк.

© Милена Френкева Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Горска пролет »

8 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??