С клюн червен, в одежда бяла
търси жаби до премала,
с дългите крака червени
важно крачи неизменно,
вещо си гнездото свива.
Яйчицата си завива
дружката му - женска мила,
любовта му приютила.
После малките му рожби
пърхат със криле, прохождат,
с тлъсти червеи ги храни,
с насекоми все отбрани.
Той скъп баща, сърцат,
на децата мил познат.
Полетя, направи кръг
и се казва, казва... щърк.
© Милена Френкева Todos los derechos reservados
Нека да е пролет!
Нека да е пролет -
цъфнала и мила,
от сърце се молим,
дай ни Боже сила,
дай ни Боже радост,
слънцето да зърнем,
тича пролет млада
и ще ни прегърне,
и ще ни обича
толкова безкрайно
пролетта - момиче
от уханна тайна.