21 февр. 2023 г., 14:24

Бял гълъб 

  Поэзия » Философская, Гражданская
239 2 1

                                        Бял гълъб

 

 

Като птица се рее моята душа,

бял гълъб от мен понякога излита.

Отправя се към хората със заръка,

да занесе словата ми и пак долита.

 

За моите българи пиша и за тях творя,

стихове за живота, морето и любовта.

Да ги зарадвам и стопля нечия душа,

да се завърне на лицата им усмивката.

 

И чакат с надежда хората тъжни,

да се появи бял гълъб, да ги навести.

Да забравят за тъгата и болката,.

да им върне той надеждата и вярата.

 

Той не се плаши от ястребите сиви,

птици яростни , жестоки и диви.

Лети той и отнася моите свидни слова,

достига до хората и се връща в моята душа!

 

 

© Валентин Миленов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??