2 мар. 2018 г., 11:42

Бяла 

  Поэзия » Другая
404 3 13

                Зима бяла се е спряла

                над градчето китно Бяла.

                Бели ниви, бели двóри.

                Сняг затрупал е стобóри.

 

                Бяло агънце подскача,

                лае беличкото куче.

                И фенер прогонва здрача.

                Спинка бабиното внуче.

 

                В бяла къща до прозорче,

                зад перденце снежнобяло.

                Бяла мóма се е спряла.

                Песен тихичко запяла.

 

                За мечта моминска, чиста,

                булка тя да бъде - бяла.

                Песен стара тихо пяла

                за любов, за родна Бяла.

            

© Хари Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??